Hiša samostojna, prodaja Cena: 980.000,00 €

Piran/Pirano, Parecag

Osnovni podatki

transakcija:
prodaja

šifra oglasa:
PH00050UP

vrsta objekta:
hiša

tip:
samostojna

regija:
Južna Primorska

lokacija:
Parecag

področje podrobno:
Piran/Pirano

leto izgradnje:
2007

velikost:
326,00 m²

parcela:
8.765,00 m²

energetski razred:
B2 (25-35 kWh/m²a)

opis

Portorož - Parecag, vila, 326 m2, l.izgr.2007, eko gradnja,  3 etažna, čudovit razgled na sečoveljske soline, obdana z nasadom oljk, sončna lega. 

Izjemna vila se nahaja na večjem posestvu (nasad oljk), v objemu narave..Čudoviti razgled, sončna lega in mir v kombinaciji z eko gradnjo zagotavljajo visoko kvaliteto bivanja. Oddaljenost od Portoroža - cca. 4 km.

Sestoji iz treh medetaž; PK+P+VP; bivalnem prostoru (P) se  nahaja ogromen dnevni prostor (lončena peč) s kuhinjo in jedilnico in  pokrito teraso v  izmeri 30 m2, wc, v VP sta 2 spalnici in kopalnica in v etaži PK je samostojna garsonjera z lastnim vhodom v izmeri 37 m2 ter pokrita terasa 30 m2, 2 sobi, telovadnica, utility...Pod vilo se nahaja tudi vkopan že izgrajen samostojen objekt z gradbenim dovoljenjem v izmeri 50 m2, ki ga je možno uporabiti za stanovanjske površine.

Pri gradnji hiše so bili uporabljeni ekološki principi gradnje, torej izbor naravnih materialov povsod tam, kjer je sistem gradnje to dopuščal kar pomeni:

 • Vsi zunanji zidovi so zidani po sistemu sandwicha, kar pomeni modularna opeka, vmes 10 cm izolacije in potem modularna opeka. Izolacija v zunanjih zidovih je iz povsem naravnega materiala in sicer izolacija iz zmletega in  stisnjenega lesa smreke, brez dodanih lepil in aditivov.
 • Zunanji ometi so brez dodanega cementa, izključno samo apno in pesek. Apno je uvoženo iz Italije (izvor Pozuoli blizu Neaplja). To opno ima lastnost cementa, kar pomeni da z leti postaja vse trše in trše, vendar je paropropustno.
 • Fasada je pobarvana z apnenimi barvami stille 800 (isti materiali, ki se uporabljajo za obnovo hiš v Benetkah), tudi ta barva je paropropustna.
 • Notranji ometi so ravno tako brez dodanega cementa, torej izključno pesek in apno tipa Pozulano.
 • Vse notranje stene so pobarvane z naravno gašenim apnom (apno pridelano po posebnem starinskem postopku v Istri/Hrvaška v kraju Žminj, torej apno pridelano/žgano na tradicionalen način in starano po posebnem postopku),
 • Vse nianse barve v hiši so izdelane izključno z naravnimi pigmenti (zemeljske barve)
 • Streha je izdelana po sistemu zračnega hlajenja, kar pomeni da je pod korci (tip Bramac/30 let garancije) prostor, kjer se topli zrak odvaja skozi zračnike (sistem omogoča kroženje toplega zraka po sistemu naravnega vzgona, posledica je naravno hlajenje strehe. Streha je dvojno izolirana, kar pomeni 30cm izolacije (vedno isti izolacijski materiali/stisnjen smrekov les)
 • Gretje: Gretje je urejeno na poseben način in sicer po principu, da ogrevamo zunanje stene, ne pa samega zraka v prostorih. To smo dosegli z namestitvijo (v dveh nivojih) bakrenih ceni fi10cm na vse zunanje stene (zunanji obodi hiše). Vse bakrene cevi so ometane, tako da niso vidne. Sistem omogoča gretje sten, to pomeni, da preprečujemo vdor hladu skozi stene v notranje prostore, vse stene so v bistvu radiatorji, ki oddajajo toploto. Posledica takega sistema gradnje je, da nimamo prahu, občutek toplote tako ogrevanih prostorov pa je povsem drugačen kot pri radiatorskem sistemu ogrevanja. Zaradi takega sistema so v prostoru potrebne nižje temperature in nizka temperatura vode v ceveh.

Ob hudem mrazu (ali zaradi boljšega občutka) lahko zakurimo še lončeno peč, ki pa je prava energetska bomba, saj je potrebna minimalna količina drv za ohranjanje toplote.

Ogrevanje se izvaja s peleti (poraba peletov na kurilno sezono 3t), peleti se shranjujejo v za to posebnem prostoru (peletarnica)

 • Hlajenje: Hiša zaradi velikih prostorov, dobre izolacije že sama po sebi deluje hladno poleti, nad 35stopinj Celzija pa lahko začnemo uporabljati tudi 5kw klima napravo.
 • Vsa uporabljena voda v hiši se dodatno prečiščuje skozi posebno centralno filtrirno napravo, ter dodatno mehča (Primorska voda je zelo sicer zelo trda, vsebuje veliko apnenca), posledica tega sistema je, da je v celi hiši mehkejša voda in bakteriološko vedno povsem neoporečna.
 • Vsi parketi v hiši so samo brušeni ( klasičeni jesenovi parketi) in oljeni.
 • Vsa notranja vrata so lesena,  izdelana iz polnega lesa.
 • Okna lesena, dvojni termopan, razen na severni strani, kjer so bila lesenapolkna nadomeščena z aluminijastimi.

 

Garsonjera v pritličju je lahko stroškovno povsem oddvojena od glavnega stanovanja, kar pomeni, da ima že sedaj nameščen ločen elektro in vodni števec, garsonjera ima tudi samostojen TV in možnost dodatnega telefonskega priključka. Spodnji dve spalnici sta urejeni tako, da je možno v eni sobi urediti mini kuhinjo (vsa strojna in elektro inštalacija je že nameščena) Hiša ima že napeljane cevi za strešne kolektorje za ogrevanje sanitarne vode ali namestitev fotovoltaičnih panelov.

 

 

DOM REAL d.o.o.
 • Ukmarjeva ulica 2
  1000 Ljubljana

Kontaktna oseba:
Urška Podhraški
Številka licence:
01528
GSM:
+ 386 40 466 884
e-pošta:
urska@dom-real.com

Kontaktni obrazec

Podobne nepremičnine

Poslovni prostor, Savinjska

Laško
prodajao

350.000,00 €

Na odlični lokaciji prodamo poslovni prostor  dostopen s tovornim vozilom, v velikosti 1800 m2. Poslovni prostor je primeren za ...

1.800 m² 1989

Hiša, Osrednjeslovenska

Domžale
prodajao

325.000,00 €

Na odlični lokaciji, v neposredni bližini šole in vrtca prodano nadstandardno izgrajeni enoti dvojčka. Objekt se prodaja v tretji ...

147 m² 2020

Poslovni prostor, Ljubljana

Šiška
prodajao

129.000,00 €

Prodamo popolnoma obnovljen poslovni prostor v Stegnah. Prostor je izjemno funkcionalen, saj se lahko koristi kot ena pisarna ali ...

90 m² 2019